Over mij2023-12-30T17:33:59+01:00

MIJN NAAM IS MIRJAM VAN ES

Ieder mens en ieder verlies is uniek. Hoe je rouwt is dus ook uniek.

Ik loop graag een stukje met je mee

Als professioneel therapeut en ervaringsdeskundige help ik jou je eigen veerkracht te hervinden

PROFESSIONEEL & ERVARINGSDESKUNDIG

Op mijn 16de jaar ben ik de verpleegkunde opleiding gaan volgen waarvoor ik in 2001 mijn diploma behaalde. Ik heb vervolgens 13 jaar in de verpleging gewerkt.

In 2007 behaalde ik vervolgens het diploma van de HBO-opleiding tot energetisch natuurgeneeskundig therapeut.

In datzelfde jaar startte ik met mijn eigen therapie praktijk Amabile. In de jaren daarna ben ik altijd cursussen en bijscholingen blijven volgen.

Om mijn kennis en ervaringen ook met een goede professionele verbreding neer te kunnen gaan zetten, ben ik op zoek gegaan naar een goede opleiding. Geen opleiding waarin alleen naar de rouwtaken gekeken wordt, maar een opleiding waar je mag werken vanuit je hart in combinatie met kennis. Een opleiding waar in het belangrijk is om je ervaringsdeskundigheid professioneel om te zetten.

In mei 2019 ben ik gestart met de post hbo-opleiding ‘Begeleiden bij rouw en verlies’ aan de HZ University of Applied Sciences. Waaraan ik mei 2021 ben afgestudeerd.

Deze opleiding, met gerenommeerde docenten als klinisch psycholoog en rouwspecialist Manu Keirse, hoogleraar Joachim Duyndam, psychiater Bram Bakker en traumaspecialist Luuc Smit, leidt professionals uit het werkveld op tot deskundige begeleiders op het gebied van verlies- en rouwproblematiek.

AANGESLOTEN BIJ

Ik ben lid van de beroepsvereniging CAT.

Tevens ben ik lid van Zorgstroom X-tra, het voordeelpakket van Zorgstroom.

Zorgverlenersnr. /AGB code: 90-034452
Praktijkcode: 90(0)13425

“Ik was bang om hulp te zoeken omdat je van tevoren niet weet of je een klik hebt met iemand. Maar dit viel gelijk van me af toen ik Mirjam zag. Is echt een hele rustige, vrouw. Kan zich enorm goed inleven en ik voelde gelijk: dit komt goed. De angst was gelijk weg.”
Tamara (1/3)
“Ondanks dat de stap voor mij groot was om een afspraak te maken bij Mirjam, heb ik er achteraf totaal geen spijt van. Ik ben enorm goed geholpen door Mirjam en heb de gesprekken als heel fijn ervaren. Op onze laatste afspraak voelde het ook niet als afsluiting. Ik weet dat ik altijd nog bij Mirjam terecht kan als ik behoefte heb aan een praatje. Via de mail, telefoon of gewoon een live gesprek. Dit gaf mij een goed gevoel om het voor nu af te ronden. Bedankt voor alles, Mirjam!”
Evy (1/2)
“‘Nee, als zelf hulpverlener te zijn, heb ik niemand nodig die mij door een rouwperiode helpt….dat kan ik zelf wel.’  Dat is 4 jaar lang mijn gedachte geweest. Alleen had ik het wel nodig… een mooie dochter met beperking is rouwen om levend verlies. Een tweede kindje door miskramen en niet goed verlopen zwangerschap is rouw en trauma om iets wat wel plaatsvindt maar niet komt.

Ik heb stoute schoenen aangetrokken en hulp gezocht. Door een lieve oud collega verwezen naar Mirjam. En zij heeft in een vijftal gesprekken meegewandeld op mijn reis hoe hier handen en voeten aan te geven. Door vooral mijn verhaal te kunnen doen tegen een vreemde kreeg ik meer vat op wat het was en hoe ik gedachten kon doorbreken. Kort maar krachtig is mijn traject geweest maar geeft me weer een goed gevoel over mijzelf, mijn mooie gezin en wie weet ook de toekomst.

Steffi

“Mirjam is een enorm begripvolle, lieve vrouw. Eigenlijk bezit ze alles wat een coach/ hulpverlener nodig heeft. Ze kan goed luisteren en weet soms ook humor in het gesprek te brengen. Fijn dat ik altijd bij haar terecht kan. De gesprekken voerden we bij mij thuis, dat vond ik een fijne mogelijkheid.”

Tamara (2/3)

“Mirjam weet wat je nodig hebt. Voor mij was dat een confrontatie met mijn manier van omgaan met rouw. Vanuit hier kon ik verder bouwen terwijl Mirjam aan de zijlijn mij bijstond met goede adviezen.”

Berber

Het fijnste aan de begeleiding vond ik dat Mirjam een goed luisterend oor heeft. Ze luistert naar mijn verhalen en geeft goede tips hoe ik ergens het best mee kan omgaan. Het waren tips en adviezen, maar ze dwong mij nooit ergens toe.

Evy (2/2)

“Er is ruimte om je verhaal te doen en je vragen te stellen. De hulpverlening gaat niet aan de hand van stappen of een methode. Dat heb ik als heel prettig ervaren. Zo krijg je hulp bij alles waar je tegenaan loopt.”

Tamara (3/3)

Er mag wat veranderen op het gebied van rouw en verlies

Mijn naam is Mirjam van Es, geboren (1981) en opgegroeid in Middelburg.

Naast mijn mooie werk in de praktijk ben ik ook moeder van een geweldige dochter (geboren in 2014) en van ons mooie zoontje (geboren in 2017) die tot ons grote verdriet overleden is vlak voor zijn geboorte.

In mijn leven heb ik verschillende grote verlies ervaringen gekend.

Na het overlijden van mijn zoontje ben ik nog meer in de rouwwereld terecht gekomen. Het viel mij op dat er weinig echt goede therapeuten zijn die weten hoe hierin te begeleiden. Er wordt vaak nog over verwerken gesproken, terwijl rouw niet te verwerken is, je leert er mee leven. De wereld draait heel hard door, mensen gaan door, durven er niet naar het verlies te vragen, zijn bang voor de reactie. Werkgevers die je zo snel mogelijk weer op de werkvloer willen zien. De maatschappij is prestatiegericht en gejaagd. Rouw wordt zo steeds meer een eenzaam en onbegrepen gebeuren. Daar sta je dan alleen met je rouw!

Hieruit ontstond mijn volgende missie. Er mocht meer veranderen op het gebied van rouw. Want vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Een verlies van een dierbare, maar ook een scheiding, verlies van werk, verlies van gezondheid, hebben allemaal met rouw en verlies te maken.

“Mirjam voelt feilloos aan waar de zere plek zit en weet een veilige plek te creëren. Lieve Mirjam, dank je wel voor je hulp.”

Yvonne

Rugzak

in mijn rugzak draag ik
wat ik verloor, waar ik om rouw
wat ik voelde, wat ik deelde
verhalen van warmte en van diepe kou

mijn rugzak houdt verborgen
mijn angst en mijn gemis
diep onderin de herinnering
aan wat ooit was en niet meer is

in mijn rugzak draag ik
wat ik leerde van het leven
de pijn en het verdriet
en de liefde die is gebleven

mijn rugzak draagt mijn krachten
waarmee ik steeds weer verder ga
en draagt ook mijn tranen
geraakt, als ik even stil sta

in mijn rugzak draag ik
wat mij maakt tot wie ik ben
hij is steeds makkelijker te dragen
als ik zijn inhoud ken

Gedicht uit het boek ‘Jij wordt gekend’ van Floortje Agema

Vogeltje

Neem contact op

Indien je direct een afspraak wilt maken, kun je hier een datum- en tijdvoorstel doen. Je mag natuurlijk ook  gewoon contact opnemen met mij via e-mail of telefoon.

Recente berichten

Nu te bestellen!

14 december 2021|

In 2017 komt ons tweede kindje, ons zoontje Melle, nog voor de geboorte te overlijden. In dit boek beschrijf ik een indringend en oprecht verslag over de periode rondom overlijden, geboorte en de jaren daarna. Veerkracht, respect, liefde en de rauwe rouwkant worden belicht in het leven wat hieruit volgt. Dit boek geeft de strijd weer tussen leven en dood en laat zien dat stil geboren kinderen er nog steeds zijn. Met een voorwoord van professor Manu Keirse.

Ga naar de bovenkant