• 06 55175826

Over mij2023-01-09T11:01:31+01:00

MIJN NAAM IS MIRJAM VAN ES

Ieder mens en ieder verlies is uniek. Hoe je rouwt is dus ook uniek.

Ik loop graag een stukje met je mee

Als professioneel therapeut en ervaringsdeskundige help ik jou je eigen veerkracht te hervinden

Plan een intake gesprek
Plan een intake gesprek

PROFESSIONEEL & ERVARINGSDESKUNDIG

Op mijn 16de jaar ben ik de verpleegkunde opleiding gaan volgen waarvoor ik in 2001 mijn diploma behaalde. Ik heb vervolgens 13 jaar in de verpleging gewerkt.

In 2007 behaalde ik vervolgens het diploma van de HBO-opleiding tot energetisch natuurgeneeskundig therapeut.

In datzelfde jaar startte ik met mijn eigen therapie praktijk Amabile. In de jaren daarna ben ik altijd cursussen en bijscholingen blijven volgen.

Om mijn kennis en ervaringen ook met een goede professionele verbreding neer te kunnen gaan zetten, ben ik op zoek gegaan naar een goede opleiding. Geen opleiding waarin alleen naar de rouwtaken gekeken wordt, maar een opleiding waar je mag werken vanuit je hart in combinatie met kennis. Een opleiding waar in het belangrijk is om je ervaringsdeskundigheid professioneel om te zetten.

In mei 2019 ben ik gestart met de post hbo-opleiding ‘Begeleiden bij rouw en verlies’ aan de HZ University of Applied Sciences. Waaraan ik mei 2021 ben afgestudeerd.

Deze opleiding, met gerenommeerde docenten als klinisch psycholoog en rouwspecialist Manu Keirse, hoogleraar Joachim Duyndam, psychiater Bram Bakker en traumaspecialist Luuc Smit, leidt professionals uit het werkveld op tot deskundige begeleiders op het gebied van verlies- en rouwproblematiek.

AANGESLOTEN BIJ

Ik ben BCZ registertherapeut ®, lid van de beroepsverenigingen VBAG  en Stichting HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ, lidnummer 201012R).

Tevens ben ik lid van Zorgstroom X-tra, het voordeelpakket van Zorgstroom.

Zorgverlenersnr. /AGB code: 90-034452
Praktijkcode: 90(0)13425

“Mirjam weet wat ze doet, ze is kundig. Geen vaag of zweverig gesprek. (…) Mijn man maakte op een dag de opmerking: Ik weet niet hoe ze het doet of wat ze doet maar het werkt wel!”
Anoniem

Er mag wat veranderen op het gebied van rouw en verlies

Mijn naam is Mirjam van Es, geboren (1981) en opgegroeid in Middelburg.

Naast mijn mooie werk in de praktijk ben ik ook moeder van een geweldige dochter (geboren in 2014) en van ons mooie zoontje (geboren in 2017) die tot ons grote verdriet overleden is vlak voor zijn geboorte.

In mijn leven heb ik verschillende grote verlies ervaringen gekend.

Na het overlijden van mijn zoontje ben ik nog meer in de rouwwereld terecht gekomen. Het viel mij op dat er weinig echt goede therapeuten zijn die weten hoe hierin te begeleiden. Er wordt vaak nog over verwerken gesproken, terwijl rouw niet te verwerken is, je leert er mee leven. De wereld draait heel hard door, mensen gaan door, durven er niet naar het verlies te vragen, zijn bang voor de reactie. Werkgevers die je zo snel mogelijk weer op de werkvloer willen zien. De maatschappij is prestatiegericht en gejaagd. Rouw wordt zo steeds meer een eenzaam en onbegrepen gebeuren. Daar sta je dan alleen met je rouw!

Hieruit ontstond mijn volgende missie. Er mocht meer veranderen op het gebied van rouw. Want vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Een verlies van een dierbare, maar ook een scheiding, verlies van werk, verlies van gezondheid, hebben allemaal met rouw en verlies te maken.

“Mirjam voelt feilloos aan waar de zere plek zit en weet een veilige plek te creëren. Lieve Mirjam, dank je wel voor je hulp.”

Yvonne

Rugzak

in mijn rugzak draag ik
wat ik verloor, waar ik om rouw
wat ik voelde, wat ik deelde
verhalen van warmte en van diepe kou

mijn rugzak houdt verborgen
mijn angst en mijn gemis
diep onderin de herinnering
aan wat ooit was en niet meer is

in mijn rugzak draag ik
wat ik leerde van het leven
de pijn en het verdriet
en de liefde die is gebleven

mijn rugzak draagt mijn krachten
waarmee ik steeds weer verder ga
en draagt ook mijn tranen
geraakt, als ik even stil sta

in mijn rugzak draag ik
wat mij maakt tot wie ik ben
hij is steeds makkelijker te dragen
als ik zijn inhoud ken

Gedicht uit het boek ‘Jij wordt gekend’ van Floortje Agema

Vogeltje

Neem contact op

Indien je direct een afspraak wilt maken, kun je hier een datum- en tijdvoorstel doen. Je mag natuurlijk ook  gewoon contact opnemen met mij via e-mail of telefoon.

Recente berichten

Ga naar de bovenkant