Energetische therapie2023-09-16T13:23:14+01:00

ENERGETISCHE THERAPIE

Ontspanning en doelgericht advies

Ontspanning en doelgericht advies

Energetische therapie spreekt het zelfgenezend vermogen aan, zorgt voor versterking en uitbreiding van je eigen energie en heeft een reinigende en ontgiftende werking.

Wat is energetische therapie?

Binnen de energetische therapie wordt er van uitgegaan dat stress, ziekten en psychische problemen kunnen ontstaan door een energetische verstoring in het energieveld. Ieder mens heeft zo’n energieveld om zich heen, ook wel aura genoemd, en verschillende energiepunten op het lichaam.

Wanneer de doorstroming van de energie vermindert, kunnen klachten verergeren en tot lichamelijke, mentale en/of chronische klachten/ziekten leiden.
Deze disbalans ontstaat veelal door een emotionele (over)belasting of blokkade. Door middel van energetische therapie wordt het zelfgenezend vermogen van de mens gestimuleerd.

Energetische therapie gaat uit van een holistische visie d.w.z. dat de therapie zich niet alleen richt op fysiek of mentaal niveau, maar daarnaast ook op energetisch niveau.

Binnen mijn secundaire praktijk Amabile bied ik energetische therapie aan mensen voor wie dit passend voelt.

“Een pad ontstaat, door het te lopen”

~Boeddha~
“Mirjam weet wat ze doet, ze is kundig. Geen vaag of zweverig gesprek. (…) Mijn man maakte op een dag de opmerking: Ik weet niet hoe ze het doet of wat ze doet maar het werkt wel!”
Anoniem
“Fijne, warme praktijk. Mirjam zorgt ervoor dat de ruimte rustig is en tegelijkertijd sfeervol. Je voelt je meteen op je gemak bij Mirjam in haar praktijk. Ze biedt een luisterend oor en geeft daarnaast doelgericht advies, zowel praktisch als met bijv. Bachdruppels ter ondersteuning. De energetische behandeling is echt een moment voor ontspanning. Waar het kan, heft Mirjam blokkades op en/of geeft hier na de behandeling tips voor.

Ik voel me erg op mijn gemak bij Mirjam en kom (meer) in balans thuis, na de behandeling.”

Nicole

“Na langdurig opzoek te zijn geweest naar hulp bij overspannenheid en stress terecht gekomen bij energetische therapie. Het doel was meer rust en balans creëren. Rationeel weet ik het allemaal prima, alleen gevoelsmatig lukte het niet om op dezelfde lijn te komen. Dankzij Mirjam haar hulp lukt dit een stuk beter. Hierdoor kan ik keuzes maken die goed voelen. Mirjam voelt feilloos aan waar de zere plek zit en weet een veilige plek te creëren. Lieve Mirjam, dank je wel voor je hulp.

Yvonne

Uitgangspunten

Binnen de reguliere geneeskunde gaat men er van uit dat altijd eerst het lichaam ziek wordt. Binnen de energetische therapie gaat men er echter van uit dat stress, ziekten, psychische problemen ontstaan door een energetische verstoring in het energieveld. De doorstroming van de energie in het energieveld vermindert, waardoor klachten verergeren en tot lichamelijke, mentale en/of chronische klachten/ziekten kunnen leiden.

Deze disbalans ontstaat veelal door een emotionele (over) belasting of blokkade. Door middel van energetische therapie wordt het zelfgenezende vermogen van de mens aangespoord.

Energetische therapie is o.a. zeer geschikt en ondersteunend bij:

  • Zich herhalende fysieke problemen zoals hoofdpijn, rugpijn, buikpijn en gewrichtsklachten.
  • Oververmoeidheid, burn-out, stress en depressiviteit.
  • Begeleiding bij verlies en rouw.
  • Vergroten van het zelfvertrouwen.
  • Bewustzijnsontwikkeling.
  • Begeleiding bij hooggevoeligheid.
  • Begeleiding van (nieuwetijds)kinderen, o.a. met concentratie-, slaap- en contactproblemen en onrustig gedrag.

Hoe verloopt een behandeling?

Een energetische behandeling is een natuurlijke methode van behandelen, waarbij de therapeut via de handen universele energie overbrengt op de cliënt. Deze energie richt zich zowel op het lichamelijke, geestelijke als emotionele.

De energie spreekt het zelfgenezend vermogen aan, zorgt voor versterking en uitbreiding van je eigen energie en heeft een reinigende en ontgiftende werking.

Werken met energie gaat verder dan het verhelpen van symptomen, juist naar de oorzaak ervan wordt gekeken en aan gewerkt.

De therapie start met een uitgebreid oriënterend gesprek. Hierna volgt de energetische behandeling.

De behandeling duurt in totaal 60 minuten. Je wordt liggend behandeld en hoeft alleen je schoenen uit te doen.

De therapeut houdt de handen op het lichaam van de cliënt of er vlak boven.

Na de behandeling kun je verergering van de (oude) klachten ervaren, je erg moe voelen of juist heel energiek. Het is verstandig om het gedurende enkele uren na de behandeling wat rustiger aan te doen en voldoende water te drinken.

Vergoedingen

Als energetisch therapeut ben ik aangesloten bij diverse beroepsverenigingen.

Voor de consulten vanuit praktijk Amabile geldt daarom dat deze geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden uit de aanvullende zorgverzekering.

Voor de consulten vanuit praktijk Mirjam van Es zijn deze mogelijkheden er vanuit de beroepsverenigingen helaas (nog) niet.

Handig om te weten

Energetische therapie is een aanvulling op de reguliere geneeswijze. Bij lichamelijke en/of mentale klachten/ziekten stel ik als voorwaarde dat je – voordat je bij mij komt – je eerst door de huisarts/specialist hebt laten onderzoeken.

Je hebt geen verwijsbrief van de arts nodig.

In geval van verhindering vraag ik je dit uiterlijk 24 uur van te voren door te geven, anders ben ik genoodzaakt de voor jou gereserveerde tijd in rekening te brengen.

“Ik was bang om hulp te zoeken omdat je van tevoren niet weet of je een klik hebt met iemand. Maar dit viel gelijk van me af toen ik Mirjam zag. Is echt een hele rustige, vrouw. Kan zich enorm goed inleven en ik voelde gelijk: dit komt goed. De angst was gelijk weg.”
Tamara (1/3)
“Ondanks dat de stap voor mij groot was om een afspraak te maken bij Mirjam, heb ik er achteraf totaal geen spijt van. Ik ben enorm goed geholpen door Mirjam en heb de gesprekken als heel fijn ervaren. Op onze laatste afspraak voelde het ook niet als afsluiting. Ik weet dat ik altijd nog bij Mirjam terecht kan als ik behoefte heb aan een praatje. Via de mail, telefoon of gewoon een live gesprek. Dit gaf mij een goed gevoel om het voor nu af te ronden. Bedankt voor alles, Mirjam!”
Evy (1/2)
“‘Nee, als zelf hulpverlener te zijn, heb ik niemand nodig die mij door een rouwperiode helpt….dat kan ik zelf wel.’  Dat is 4 jaar lang mijn gedachte geweest. Alleen had ik het wel nodig… een mooie dochter met beperking is rouwen om levend verlies. Een tweede kindje door miskramen en niet goed verlopen zwangerschap is rouw en trauma om iets wat wel plaatsvindt maar niet komt.

Ik heb stoute schoenen aangetrokken en hulp gezocht. Door een lieve oud collega verwezen naar Mirjam. En zij heeft in een vijftal gesprekken meegewandeld op mijn reis hoe hier handen en voeten aan te geven. Door vooral mijn verhaal te kunnen doen tegen een vreemde kreeg ik meer vat op wat het was en hoe ik gedachten kon doorbreken. Kort maar krachtig is mijn traject geweest maar geeft me weer een goed gevoel over mijzelf, mijn mooie gezin en wie weet ook de toekomst.

Steffi

“Mirjam is een enorm begripvolle, lieve vrouw. Eigenlijk bezit ze alles wat een coach/ hulpverlener nodig heeft. Ze kan goed luisteren en weet soms ook humor in het gesprek te brengen. Fijn dat ik altijd bij haar terecht kan. De gesprekken voerden we bij mij thuis, dat vond ik een fijne mogelijkheid.”

Tamara (2/3)

“Mirjam weet wat je nodig hebt. Voor mij was dat een confrontatie met mijn manier van omgaan met rouw. Vanuit hier kon ik verder bouwen terwijl Mirjam aan de zijlijn mij bijstond met goede adviezen.”

Berber

Het fijnste aan de begeleiding vond ik dat Mirjam een goed luisterend oor heeft. Ze luistert naar mijn verhalen en geeft goede tips hoe ik ergens het best mee kan omgaan. Het waren tips en adviezen, maar ze dwong mij nooit ergens toe.

Evy (2/2)

“Er is ruimte om je verhaal te doen en je vragen te stellen. De hulpverlening gaat niet aan de hand van stappen of een methode. Dat heb ik als heel prettig ervaren. Zo krijg je hulp bij alles waar je tegenaan loopt.”

Tamara (3/3)

Neem contact op

Indien je direct een afspraak wilt maken, kun je hier een datum- en tijdvoorstel doen. Je mag natuurlijk ook  gewoon contact opnemen met mij via e-mail of telefoon.

Recente berichten

Nu te bestellen!

14 december 2021|

In 2017 komt ons tweede kindje, ons zoontje Melle, nog voor de geboorte te overlijden. In dit boek beschrijf ik een indringend en oprecht verslag over de periode rondom overlijden, geboorte en de jaren daarna. Veerkracht, respect, liefde en de rauwe rouwkant worden belicht in het leven wat hieruit volgt. Dit boek geeft de strijd weer tussen leven en dood en laat zien dat stil geboren kinderen er nog steeds zijn. Met een voorwoord van professor Manu Keirse.

Ga naar de bovenkant