Aanbod2023-09-16T13:47:50+01:00

ONDERSTEUNING BIJ VERLIES EN ROUW

Aandacht voor het (her)vinden van jouw kracht en mogelijkheden.

Aandacht voor het (her)vinden van jouw kracht en mogelijkheden.

Ik loop graag een stukje met je mee als praktisch en theoretisch geschoolde begeleider.

Begeleiding bij verlies en rouw

In mijn praktijk begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen die te maken krijgen met verschillende verlies ervaringen.

Kinderen en rouw

Het kan erg moeilijk zijn om een kind waar je van houdt, te zien rouwen. Samen met jou ga ik op zoek wat het meest passend en helpend is.

Verlies rondom de geboorte

Afscheid moeten nemen van een kindje. Het is iets wat niet hoort, niet mag en toch zoveel gebeurt.

Individuele begeleiding, workshops en lezingen over verlies en rouw

Ieder verlies is uniek. Ieder mens is uniek. Hoe je rouwt is dus ook uniek.

Soms kun je met een paar gesprekken al weer verder. Soms zijn er meerdere afspraken nodig. Na drie afspraken maken we de balans op om te zien of de gestelde doelen in zicht blijven, dat er iets anders nodig is of dit voldoende is.

Ik loop een stukje met je mee als praktisch en theoretisch geschoolde begeleider.

Wetenschappelijke inzichten over verlies en rouw vertaal ik naar de praktijk in therapeutische methodieken die voor jou het meest passend zijn. Maar ook als mens met mijn eigen verlieservaringen sta ik jou terzijde. Samen met jou ga ik op zoek wat het meest passend en helpend is.

Het kan fijn zijn om naast de gesprekken ook andere werkvormen erbij te betrekken. Samen de natuur in, creatief aan de slag te gaan, gebruik van muziek of energetische therapie. Aandacht voor het verdriet, de pijn, maar vooral ook naar waar jouw kracht en mogelijkheden liggen. Juist deze afwisseling zorgt voor herstel van je veerkracht.

In mijn praktijk begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen die te maken krijgen met verschillende verlies ervaringen.

Naast de individuele begeleiding in de praktijk verzorg ik workshops en lezingen over verlies en rouw. Ook ben ik door organisaties in te vliegen als professioneel rouw- en verliesbegeleider voor werknemers.

Energetische therapie

Binnen mijn secundaire praktijk Amabile bied ik ook energetische therapie aan mensen bij wie emotionele (over)belasting of blokkades optreden.

Energetische therapie

Binnen mijn secundaire praktijk Amabile bied ik ook energetische therapie aan mensen bij wie emotionele (over)belasting of blokkades optreden.

Tarieven & vergoeding

Ik hanteer een tarief van €79,50 per consult van gemiddeld 60 minuten.

Als energetisch therapeut ben ik aangesloten bij diverse beroepsverenigingen. Voor de consulten vanuit praktijk Amabile geldt daarom dat deze geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden uit de aanvullende zorgverzekering. Voor de consulten vanuit praktijk Mirjam van Es zijn deze mogelijkheden er vanuit de beroepsverenigingen helaas (nog) niet.

Voor bedrijven

In elke organisatie en in elk bedrijf komt het voor dat medewerkers met verlies te maken krijgen. Met vaak grote gevolgen voor de inzetbaarheid, het concentratievermogen en het functioneren van een medewerker. U kunt bij praktijk Mirjam van Es terecht voor een begeleidingstraject op maat voor uw medewerker(s).

“Ik was bang om hulp te zoeken omdat je van tevoren niet weet of je een klik hebt met iemand. Maar dit viel gelijk van me af toen ik Mirjam zag. Is echt een hele rustige, vrouw. Kan zich enorm goed inleven en ik voelde gelijk: dit komt goed. De angst was gelijk weg.”
Tamara (1/3)
“Ondanks dat de stap voor mij groot was om een afspraak te maken bij Mirjam, heb ik er achteraf totaal geen spijt van. Ik ben enorm goed geholpen door Mirjam en heb de gesprekken als heel fijn ervaren. Op onze laatste afspraak voelde het ook niet als afsluiting. Ik weet dat ik altijd nog bij Mirjam terecht kan als ik behoefte heb aan een praatje. Via de mail, telefoon of gewoon een live gesprek. Dit gaf mij een goed gevoel om het voor nu af te ronden. Bedankt voor alles, Mirjam!”
Evy (1/2)
“‘Nee, als zelf hulpverlener te zijn, heb ik niemand nodig die mij door een rouwperiode helpt….dat kan ik zelf wel.’  Dat is 4 jaar lang mijn gedachte geweest. Alleen had ik het wel nodig… een mooie dochter met beperking is rouwen om levend verlies. Een tweede kindje door miskramen en niet goed verlopen zwangerschap is rouw en trauma om iets wat wel plaatsvindt maar niet komt.

Ik heb stoute schoenen aangetrokken en hulp gezocht. Door een lieve oud collega verwezen naar Mirjam. En zij heeft in een vijftal gesprekken meegewandeld op mijn reis hoe hier handen en voeten aan te geven. Door vooral mijn verhaal te kunnen doen tegen een vreemde kreeg ik meer vat op wat het was en hoe ik gedachten kon doorbreken. Kort maar krachtig is mijn traject geweest maar geeft me weer een goed gevoel over mijzelf, mijn mooie gezin en wie weet ook de toekomst.

Steffi

“Mirjam is een enorm begripvolle, lieve vrouw. Eigenlijk bezit ze alles wat een coach/ hulpverlener nodig heeft. Ze kan goed luisteren en weet soms ook humor in het gesprek te brengen. Fijn dat ik altijd bij haar terecht kan. De gesprekken voerden we bij mij thuis, dat vond ik een fijne mogelijkheid.”

Tamara (2/3)

“Mirjam weet wat je nodig hebt. Voor mij was dat een confrontatie met mijn manier van omgaan met rouw. Vanuit hier kon ik verder bouwen terwijl Mirjam aan de zijlijn mij bijstond met goede adviezen.”

Berber

Het fijnste aan de begeleiding vond ik dat Mirjam een goed luisterend oor heeft. Ze luistert naar mijn verhalen en geeft goede tips hoe ik ergens het best mee kan omgaan. Het waren tips en adviezen, maar ze dwong mij nooit ergens toe.

Evy (2/2)

“Er is ruimte om je verhaal te doen en je vragen te stellen. De hulpverlening gaat niet aan de hand van stappen of een methode. Dat heb ik als heel prettig ervaren. Zo krijg je hulp bij alles waar je tegenaan loopt.”

Tamara (3/3)

Mama, doe je ogen maar stil

Een boek voor iedereen die probeert te begrijpen wat het is om je kindje te verliezen.

“Verlies is niet loslaten, maar anders leren vasthouden”

~Manu Keirse~

Neem contact op

Indien je direct een afspraak wilt maken, kun je hier een datum- en tijdvoorstel doen. Je mag natuurlijk ook  gewoon contact opnemen met mij via e-mail of telefoon.

Recente berichten

Nu te bestellen!

14 december 2021|

In 2017 komt ons tweede kindje, ons zoontje Melle, nog voor de geboorte te overlijden. In dit boek beschrijf ik een indringend en oprecht verslag over de periode rondom overlijden, geboorte en de jaren daarna. Veerkracht, respect, liefde en de rauwe rouwkant worden belicht in het leven wat hieruit volgt. Dit boek geeft de strijd weer tussen leven en dood en laat zien dat stil geboren kinderen er nog steeds zijn. Met een voorwoord van professor Manu Keirse.

Ga naar de bovenkant